Get in touch

If you have any questions regarding yoga training, seminars or simply want to say hi to me, use the form on the right. I'll make sure I reply to you in a timely manner.

You can also find me on my Facebook page.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Programi

susret devi mohan i indijskog predsednika u sloveniji, 16. septembar, 2019.

Danas je istorijski dan za Mohanđi Fondaciju: Globalni ambasador Mohanđi Fondacije, Devi Mohan, imala je veliku čast da se sretne sa predsednikom Indije, Ram Nat Kovind, tokom njegove posete Sloveniji. U ime Mohanđi Fondacije, Devi je predsedniku Kovindu poklonila knjigu “Kajlaš as Mohanđijem-unutrašnja kora”. Devi je predsednika upoznala sa budućim Mohanđi centrom u Sloveniji. Bilo mu je veoma drago da to čuje i rekao je: "Vi gradite mostove između zemalja."


Tibet - Transformacija svesti, Slovenske Gorice, Slovenija, 12. September 2019.

Devi Mohan je 12. septembra 2019. podelila svoje uvide i iskustva sa nedavno završene Kajlaš jatre sa Mohanđijem na Tibetu sa predivnom publikom iz Lenarta, Maribora, Kunova i Kosta Rike. Fotografije koje su se smenjivale tokom prezentacije i transformativna iskustva sa jatre koja su Devi i Jelena iz srca podelile sa svim prisutnima, u potpunosti su zaokupile pažnju posetilaca. Sve ove slike i priče energetski su ih odvele na mesto neverovatne moći, “krunsku čakru Majke Zemlje”. Meditacija Moć čistote sa Mohanđi energetskim transferom višestruko su produbile ovo iskustvo.
***
12. septembra 2019 je Devi Mohan s prisrčnim občinstvom iz Lenarta, Maribora, Kunove in Costa Rice delila vtise in izkušnje nedavne Kailash yatre z Mohanjijem v Tibetu. Powerpoint predstavitev s slikami in transformativne yatra izkušnje, ki sta jih Devi in Jelena delile iz srca, so pritegnile popolno pozornost občinstva. Prikazane podobe in slike so občinstvo energijski popeljale na mogočno lokacijo, "Kronsko čakro Matere zemlje". Moč meditacije čistosti z Mohanji energetskim transferjem je izkušnjo dodatno poglobila v njene mnogokratne razsežnosti.


moćan vikend sa devi mohan u švajcarskoj, 6 - 8. septembra 2019.

Devi je provela dva neverovatna dana u Švajcarskoj ispunjenim blažentsvom - individualnim Mai-tri tretmanima, kao i fantastičnim grupnim Mai-tri tretmanom u petak, nakon čega je dan posle usledio trening Krije svesnosti i veoma intenzivna meditacija Moć čistote. Srca su svima bila prepuna.
”Nema reči kojima bih opisala koliko je zaista bila moćna i milošću ispunjena energija tokom ovih nekoliko dana. Bukvalno smo bili u drugom svetu, stanju potpune sreće… Džudit i Andreas su bili najbolji domaćini. Dok smo gledali neke najupečatljivije Andreasove fotografije sa nedavne Kajlaš jatre sa Mohanđijem, podsetili smo se koliko smo samo blagosloveni, što smo prisutni, u prisustvu…
S ljubavlju iz Rihtersvila, Devi”


svesno plesanje i meditacija sa devi moha, gurgaon, india, 30 juli 2019.

Devi Mohan je održala divni program koji je uključivao Svesno plesanje i meditaciju u utorak, 30. jula 2019. u Gurgaonu. Bilo je veoma razigrano i neverovatno duboko iskustvo.
”Proalfa studio” gde je program organizovan, i koji je već ispunjen divnom energijom, još više je zasijao u momentu kad je počelo Svesno plesanje. Neki od učesnika su ušli u prošireno stanje svesti, prevazilazeći granice fizičkog tela čak i tokom Svesnog plesanja.
Kad je počela meditacija Moć čistote, jasno se mogla osetiti dubina unutrašnje tišine i pročirenje svesti, posebno posle Mohanđi energetskog transfera.

Jedan od učesnika je rekao da su senzacije koje je osetio na svom čelu dok je dobijao energetski transfer od Devi bile veoma intenzivne i dugo su trajale.

Drugi učesnik je istakao dve stvari posle svog prvog iskustva sa Svesnim plesanjem: “Ono što je bilo jako lepo je “samo-zagrljaj” koji smo radili tokom Svesnog plesanja za srčanu čakru. Imala sam utisak da ne grlim svoje fizičko telo već sve energetske slojeve oko njega, tako da su moje ruke nastavile da se šire. Osetila sam necerovatno baženstvi. Ovo je krunisano dodirom na vrhu glave tokom meditativnog dela na kraju Svesnog plesanja. Na krunskoj čakri sam osetila pupoljak koji je u tom trenutku počeo da se otvara kao energetske latice.”

Još jedna učesnica je rekala da je u jednom trenutku sve stalo - vreme, disanje, sve. Postojala je samo beskonačna energija i širenje. Doživela je sebe daleko izvan fizičkog tela i uobičajene realnosti.
Ovo je takođe bio dan mladog meseca, a blagoslovi koje smo primili su bili zaista posebni.


proslava Guru purnime u bangaloru sa devi amom kao specijalnim gostom, bangalor, indija, 16 juli 2019.

Povodom praznika Guru Purnima (dan kad se slavi Guru princip) 16. jula 2019. održan je poseban satsang u Drevnoj školi mudrosti u Bangaloru, gde su se okupili ljudi iz različitih krajeva Indije i sveta. Posle uvodnog govora u kom je Devi Mohan publici predstavila Mohanđi Fondaciju i rad misije, počeo je satsang koji je emitovan širom sveta. Mohanđi je govorio o značaju Guru Purnime i odgovorio na mnoga pitanja publike, kako na temu oslobođenja tako i na druge teme vezane za duhovni put.
Ova proslava Guru Purnime je uveličana prisustvom Devi Ame (svetice koju je Devi upoznala 2006. i koja joj je rekla o njenom budućem mužu rečima “Majstori imaju nekog veoma posebnog za tebe”), kojoj je to bilo prvo javno pojavljivanje, a na poziv Mohanđija i odobrenje gurua, velikog sveca Agastja Rišija. U stvari, Agastju Holu pripadaju sve zasluge što se program promenio u poslednjem momentu, jasan znak sinhroniciteta.
Devi Ama, za koju Mohanđi kaže da je nenametljiva duhovna kuća moći, blagosiljala je sve prisutne pevajući iz dubine duše, ostavivši ih u stanju mira i čistog blaženstva! Međutim, ono što je izazvalo pravo oduševljenje bile su neosporna poniznost i ogromna ljubav koje su se mogle videti kod Devi Ame i Mohanđija. Svako je primio njihov zagrljaj. Ovaj veoma poseban dan postao je EKSTRA poseban!
Za više informacija posetite foto album na Mohanji Official FB stranici.

67167061_2410145215709868_5023665015241048064_n.jpg

govor Devi Mohan na skupu delhi Rotari kluba, u Grand Hotelu, nju delhi, indija, 12 Juli 2019.

Devi Mohan je 12. jula 2019. kao počasni gost pozvana da održi govor u Delhi Rotari Klubu. Predstavljajući Mohanđi Fondaciju, Devi je govorila na temu “Živeti otvorenog srca”, naglašavajući lepotu i važnost društvenog služenja, sa fokusom na svoje lične promene od kad je upoznala Mohanđija i aktivno se pridružila ACT fondaciji.
Devi je držala punu pažnju publike dok je sa puno entuzijazma i radosti pričala o lepoti iskustvene duhovnosti, pominjući ahimsu (nenasilje), najvažnija načela Himalajske škole tradicionalne joge i važnost posete mestima visoke energije kao što su Kajlaš, Maču Pikču, Kumba Mela, hodočašće Aktivnog mira, itd.
Reakcija publike je bila neverovatna i odmah je uspostavljena veza iz srca. Deo sa pitanjima i odgovorima koji je usledio još više je produbio neke teme kojih se Devi dotakla.

Jedan gospodin je prokomentarisao: “Moram da kažem da, iako ste Evropljanka, s obzirom na dubinu vašeg znanja i razumevanja duhovnog nasleđa, veća ste Indijka od svih nas.”


Devi Mohan je predstavljala mohanđi fondaciju na prvoj veganskoj konferenciji u nju delhiju, indija, 6. juli 2019.

Devi Mohan je 6. jula 2019. predstavljala Mohanđi fondaciju na istorijskoj prvoj Vegnaskoj indijskoj konferenciji u Nju Delhiju.
Devi je bila jedan od glavih govornika panela, pridruživši se grupi veganskih aktivista, kao što su dr. Susianto Ceng iz Indonezije, predsednik Svetske veganske organizacije - Kegan Kun iz SAD-a, režiser dokumentarnog filma Cowspiracy - Set Tibot iz SAD-a, osnivač firme Tofruky - Ken Spektor iz SAD-a, šefa Happy Cow, i mnogi drugi.
Govor koji je Devi vodila tokom panela “Indija - zemlja nenasilja” je predivno prihvaćen i zaista je dirnuo srca publike. Mohanđijevo prisustvo je moglo da se oseti i kroz video kojim se obratila publici.
Možete poslušato ceo govor ovde.


devi mohan je prezentovala HŠTJ na Veganskoj konferenciji u Indiji u Nju Delhiju, 6 i 7 juli, 2019.

Devi Mohan, direktor i senior instruktor HŠTJ, koja je bila jedan od panel govornika na Veganskoj indijskoj konferenciji 6. i 7. jula, i Puđa Gandi, instruktor HŠTJ, prezentovale su Himalajsku školu tradicionalne joge na štandu Veganske indijske konferencije. Prva pamučna majica HŠTJ je prodata gospodinu Peri Zou iz Kine, potpredsedniku WVO.
Sledeći po rasporedu je vikend program sa Devi Mohan 13 i 14 jula Zorba Budi u Delhiju.


meditacija i predavanje o mestima moći u novom sadu, 30. juni 2019, srbija

Druženje u Novom Sadu počelo je meditacijom Moć čistote, a drugom delu večeri Devi je govorila o svojim uvidima tokom svojih poseta Maču Pikču i Kajlašu. U pitanju su mesta velike energetske moći na kojima se organizuju godišnja hodočašća. Devi je između ostalog pričala i o lepoti prirodnog sklada muškog i ženskog principa fascinantno primetnom na ovim mestima, podsetnicima dubokih ljudskih stremljenja ka najuzvišenijem smislu života, sagledano iz jedinstvene perspektive i prožeto neodoljivim humorom.

Pročitajte uvide koje je Devi imala tokom posete Maču Pikču i Kajlaša u ovom blogu.


mai-tri veče sa devi mohan u beogradu, 29. juni 2019, srbija

U Beogradu, u prelepom prostoru Unity Space-a, učesnici su imali retku priliku da se kupaju u grupnoj energiju tokom Mai Tri tretmana koji je Devi vodila. Energija je sve vreme bila jako intenzivna. Osetilo se prisustvo majstora: Mohanđija i Širdi Sai Babe.
Na iznenađenje svih, više učesnika programa je imalo identične senzacije. Deo učesnika programa je opisivalo intenzivne senzacije u svim čakrama. Neki su sve vreme doživljavali zlatnu svetlost. Prema njihovim rečima, u početku su verovali da svetlost dopire sa prozora, te su pomerali glavu da uhvate senku. Međutim, ubrzo su shvatili da svetlost dolazi iznutra. Jedan broj učesnika je plakao tokom tretmana, otpuštajući bolne impresije. Usledila je ogromna radost koja je zauzela mesto bola.
Na kraju programa, Devi je uradila Arati (svetu himnu) posvećenu Mohanđiju. Svi učesnici su izgledali duboko ganuti time.


Svesno hodanje, svesno plesanje i meditacija sa devi mohan u sarajevu, bih, 23. juni 2019.

Poslednji dan svog boravka u Bosni gde je održala poseban čas joge povodom obeležavanja letnjeg solsticija 2019 na Bosanskim piramidama uVisokom, Devi Mohan je vodila prelepo Svesno hodanje ujutru, i Svesno plesanje i meditaciju u Yoga Studiu Maru uveče.


proslava osnivanja udruženja mohanđi bosna, sarajevo, bih, 23. juni 2019.

Devi Mohan je uz prelep ručak proslavila osnivanje Udruženja Mohanđi Bosna sa gospođom Selmom Silajdžić, joga ambasadorom u Bosni i gospodinom Sabitom Subašićem, bivšim bosanskim amabasadorom u Inidji.HŠTj na bosanskim piramidama povodom svetskog dana joge, visoko, bih, 21. juni 2019.

Povodom Međunarodnog dana joge i letnjeg solsticija, 21. juna 2019, Devi Mohan je održala poseban čas joge na engleskom i srpsko-hrvatskom jeziku, i na ovaj značajan dan predstavila je Himalajsku školu tradicionalne joge na Bosanskim piramidama u Visokom, u Bosni. Čas joge je bio posebnog intenziteta zahvaljujući lepoti prirode, cvrkutu ptica i posebnoj energiji Bosanskih piramida. Neki ljudi su došli iz Srbije, vozivši se čak osam sati samo da bi stigli na čas joge na ovom divnom mestu. Pored ljudi iz bivše Jugoslavije, došli su i gosti iz drugih krajeva sveta, kao što su SAD, Grčka, Belgija. Svi su duboko bili ganuti lepotom iskustva joge, a na kraju su izašli iz joga nidre potpuno podmlađeni, energizovani i veoma opušteni.


svesno plesanje tokom prvog jednodnevnog programa u sloveniji, 8. juni 2019.

Devi Mohan je vodila predivno Svesno plesanje tokom prvg jednodnevnog programa u Sloveniji u Otočcu. Stekli smo prelepe uspomene i doživeli neverovatne momente sa ljudima iz raznih zemalja koji su se okupili u zadivljujućoj prirode Otočca.


svesno hodanje tokom krija intenziva na Bosanskim piramidama sa Mohanđijem, jun 2019

Devi Mohan je vodila prelepo Svesno hodanje na Piramidi Meseca u Visokom u Bosni, koncentrišući se na otvaranje srčane čakre.


svesno plesanje tokom krija intenziva na Bosanskim piramidama sa Mohanđijem, jun 2019

Devi Mohan je vodila neverovatno svesno plesanje tokom četvrtog dana programa kome je prisustvovao i Mohanđi. To je bio je pravi vrhunac dana. Radost, slavljenje života kroz lakoću i lepotu pokreta, pevanje, zahvalnost, smeh, ali i suze, otpuštanje emocija i onog davno potisnutog u nama, kao i neopisiva lakoća nakon završenog procesa, obeležili su ovaj deo dana.


svesno plesanje tokom Hodočašća na Bosanske piramide sa Mohanđijem, maj 2019

Prepodnevna kiša i hladnije vreme četvrtog dana hodočašća nas nije sprečilo da jutro ispunimo pozitivnim vibracijama. Započeli smo dan Svesnim plesanjem koje je vodila Devi Mohan, radeći na otpuštanju blokada iz svih sedam glavnih energetskih centara (čakri) kroz radost i lepotu pokreta.


svesno plesanje na Bosanskim piramidama, visoko, 25. maj 2019.

Jednodnevni program sa Mohanđijem na kompleksu Bosanskih piramida u Viskom bio je prava BOMBA! :-)
Posle dugo vremena Mohanđi je bio sa nama tokom Svesnog plesanja - gde se 120 ljudi prelepo uskladilo i bukvalno eksplodiralo uz energiju. Bilo je fantastično! A iskustvo u tunelu Ravne je bilo posebno kao i uvek.
Divno je biti ponovo na Bosanskim piramidama :-)


predavanje i meditacija sa devi mohan u ljubljani, 18. maja 2019.

U subotu 18 maja 2019, po prvi put u Ljubljani, predivnom glavnom gradu Slovenije, Devi Mohan je podelila milost meditacije Moć čistote sa predivnom publikom, i održala uvodni govor o Mohanđijevim učenjima i životnim porukama.
Devi je rekla: “S obzirom na kišu koja je padala napolju i efekta punog meseca, grupa se lepo izolovala u balon blaženstva, dirnuta energijom i radošću deljenja iskustava posle meditacije, tako da niko nije želeo da ode. Umesto u 19h, okupljanje se završilo dva sata kasnije :-) Veliko hvala vlasniku Vija Vaja plesnog studija koji nam je dozvolio da ostanemo koliko smo želeli.”
Jedna od prisutnih dama je rekla: “Devi, tvoj pozitivizam je toliko poseban i zarazan.”
Pored ostalih tema, Devi je to veče pričala o važnosti i neprocenjivosti vrednosti boravka u fizičkom prisustvu nekoga ko je dostigao proširenu svest izvan dualnosti, tj. ovladao svojim umom. Devi je ispričala kako je spoznala dubinu poruke iz knjige “Autobiografija jednog jogija” koja joj je promenila život. A sada njen život sa Mohanđijem sam “piše romane” :-)
Sve u svemu, to je bilo jedno prelepo veče visoke energije i dubokog deljenja ljubavi, podržano od strane punog meseca.
Svi se raduju satsangu sa Mohanđijem 8 juna.
Evo nekoliko slika sa ovog prelepog događaja:


meditacija i deljenje iskustava sa devi mohan u svetoj ani, 17. maj 2019.

U petak 17 maja, predivna grupa ljudi se okupila u Svetoj Ani i meditirala improvizovanu meditaciju sa Devi Mohan. Više čakre su bile veoma aktivne i svi su imali svoje jako unutrašnje iskustvo.
Posle meditacije razgovarali smo o dubokim unutrašnjim iskustvima i različitim uvidima koje osoba dobije na duhovnom putu. Devi je svoje iskustvo podelila u kontekstu Mohanđijevog učenja a neki ostali učesnici su podelili svoja iskustva od 6. aprila kad su po prvi put upoznali Mohanđija u Sloveniji - unutrašnja iskustva, unutrašnja realizacija, snovi sa dubokim porukama, sve to se desilo samo time što su nekoliko sati boravili u njegovom prisustvu.

U radosti, ljubavi i svetlsti osoba lako gubi osećaj za vreme, zbog toga je okupljanje trajalo znatno duže nego što je predviđeno :-)
Svi se sa velikom radošću pripremaju za iskustvo većeg satsanga sa Mohanđijem u Sloveniji, u Otočcu (blizu granice sa Hrvatskom), 8. juna 2019.


Prezentacija o Čudima i Blagoslovima Perua i Sedone

10. maja 2019. u slovenskom gradu Lenartu Devi je održala prezentaciju o dubljim duhovnim iskustvima i spoznajama tokom nedavnog puta u Peru (Maču Pikču i jezero Titikaka) i Sedonu, magičnu lokaciju hodočašća drevnih Indijanaca u Kaliforniji, Americi. Potom je održala meditaciju Moć čistote i najavila skorašnji Satsang sa Mohanđijem u mestu Otočec u Sloveniji, 8. juna 2019.


meditacija blaženstvo tišine sa devi mohan, sedona, sad, 30. april 2019

Meditacijom Blaženstvo tišine, 30. aprila 2019 u Sedoni, Devi Mohan je završila svoju SAD turneju 2019. Predivna atmosfera i deljenje iskustava sa pričama koje su bolje pojasnile neverovatne načine na koje majstori rade, držale su pažnju ljudima u tim divnim energijama znatno duže od predviđenog završetka programa. Obećana je sledeća SAD turneja za april 2020.


mai-tri sa devi mohan, sedona, SAD, 29. april 2019.

U ponedeljak, 29. aprila 2019, predivna grupa ljudi okupila se u Tea ašramu u Sedoni kako bi iskusila milost grupnog Mai Tri metoda sa Devi Mohan. Ogromna količina božanske energije je izbijala i to u isto vreme sa kišom i grmljavinom koje su se završile kad i tretman. Veče je bilo ispunjeno blaženstvom i visokim vibracijama. Devi je takođe pričala o određenim iskustvima milosti i zaštite, odajući počast lepoti Zlatnog puta.


M vikend osnaživanja sa Devi Mohan u Sedoni, SAD, 27, 28. April 2019.

M vikend osnaživanja sa Devi Mohan u “Sedona Life Centre” je bio zaista događaj za pamćenje, kreirajući nalete blaženstva u ovom posebnom gradu blagoslovenom vorteksom i neverovatnim crvenim stenama. Svesno plesanje, Joga nidra buđenja, HŠTJ, Svesno hodanje i meditacija Moć čistote sa Mohanđi energetskim transferom, ostavili su na sve prisutne jak efekat i osećaj velike zahvalnosti.

Jedan od učesnika je rekao: “Nikada ranije nisam ovako nešto doživeo. Izvrsno! Osećam da se nova osoba pojavljuje iz ovog neverovatnog procesa.”

Metju Sels iz Sedone, koji je prisustvovao programima oba dana, opisao je svoje iskustvo na sledeći način: “Devina elegantna tapiserija zvuka, upravljanje energijom i ogromna inteligencija, prevazilaze uobičajene granice religije i kulture. Bili smo podignuti u područje spontane manifestacije. Devi je i svetilište i pomoćnik ka drevnoj transformaciji. Mi koji smo bili počastvovani da prisustvujemo, osećamo/znamo duboku mističnu infrastrukturu na individualnom i univerzalnom nivou. Kroz most do ponovno zasnovane povezanosti, božansko jedinstvo je ponovo rođeno, orkestrirano ljubavlju i mudrošću unutar Devinih kapaciteta. Mnogo vam hvala.”

Individualnim Mai-Tri tretmanima tokom dva dana i dva predivna večernja programa u Tea ašramu u Sedoni, Devi završava svoju SAD turneju 2019, ispunjenu transformišućim procesima i deljenjem bezuslovne ljubavi i milosti Zlatne tradicije.


svesno plesanje i meditacija u “ra ma east” prostoru, la, sad, 26. april 2019.

Na poslednjem programu u Los Anđelesu, Devi Mohan je program započela razigranim Svesnim plesanjem, a nakon toga je uvela učesnike u moćnu meditaciju. “RA MA East” je bio savršen prostor za ovaj energizujući program!


tradicionalna himalajska joga i joga nidra buđenja u “one life yoga” studiju, LA, SAD, 25. april 2019.

Tradicionalna himalajska joga i Joga nidra buđenja sa Devi Mohan su bili zaista božanstevni. Velika zahvalnost “One Life Yoga” studiju što je ustupio svoj prelepi prostor za ovaj nezaboravni događaj!


joga nidra buđenja u zuda joga studiju, sakramento LA, sad, 23. april 2019.

Devi Mohan je održala neverovatnu sesiju Joga nidre buđenja, 23. aprila 2019, u Zuda joga studiju u Sakramentu LA, koja je ostavila dubok utisak na sve prisutne.
Prihod od događaja potrošen je za hranjenje beskućnika u Sakramentu, koje redovno svakog vikenda hrani predivni meksički gospodin Armando. Devi je bila veoma srećna što je mogla na ovaj način da podrži lokalnu zajednicu.


Čas joge u hramu Širdi Sai Babe u Milpitasu, u San Francisku, SAD, 21. april 2019.

Devi Mohan je održala nezaboravni čas joge, 21. aprila 2019, u Širdi Sai Hramu u Milpitasu u zalivu San Franciska. Posle Širdija, ovo je bio prvi put da se čas HŠTJ održao ponovo u prostorijama hrama Širdi Sai Babe. Čistota energije prostora u kombinaciji sa predivnom grupnom energijom, doprinela je mnogo celokupnoj dubini iskustva. Posle Joge nidre buđenja, koja je bila odmah nakon časa joge, svi prisutni su entuzijastično prišli Devi i iskazali joj zahvalnost. Nekoliko njih je reklo: “Nikada nisam doživeo ništa slično ovome u životu. Hvala ti puno!” Takođe su iskazali želju da dožive još ovakvih časova joge. Devi je rekla da će HŠTJ postaviti neka videa na Jutjub (Youtube) kanalu uskoro.


Svesno plesanje i meditacija moć čistote, kusko, peru, 16. april 2019.

Pre satsanga sa Mohanđijem u Kusku, 16. aprila 2019, imali smo prelepo Svesno plesanje, nakon čega je usledila meditacija Moć čistote. Potpuno sam uživala u latinoameričkoj vatri oko sebe, konačno videvši nekoga ludog/divljeg poput mene kad je reč o plesanju :-) Bilo je fenomenalno. Volim svoju latinoameričku braću i sestre! :-)
Sposobnost da istinski otpustite tokom plesanja je neverovatno moćno unutrašnje iskustvo. Kombinovano sa fokusom na čakre i druge procese za vreme Svesnog plesanja, energija počinje neverovatno lepo da struji u svakoj ćeliji tela, trepereći u blaženstvu širenja…
Devi


svesno plesanje, lima, peru, 10. april 2019.

Pre satsanga sa Mohanđijem u Limi, 10. aprila 2019. imali smo neverovatno svesno plesanje koje je vodila naša draga Devi. Svesno plesanje je usmerilo pažnju učesnika ka stanju potpune slobode i predaje ka ljubavi.
”Svesno plesanje je vaše prirodno stanje kada je vaše celo biće ushićeno što je živo. Kad se svaki atom oživi, on se raduje potpunoj istini što je živo.” - Mohanđi


Svesno plesanje i meditacija u Zagrebu, Hrvatskoj, 31. mart 2019.

31. marta 2019. godine u Šarenom studiju u Zagrebu Devi Mohan održala je program "Ulazak u vertikalu" u kojem je energija dovedena do usijanja :-) Uvodni deo spontano se pretvorio u toliki smeh da mu ni joga smeha ne bi mogla parirati, sve uz suze ganuća. Prisutni su delili svoje priče o tome kako su upoznali Mohanđija i kakve su im se prelepe promene od tada izdogađale u životu. Grupna energija se od samog početka podigla do najviših granica, a tokom Svesnog plesanja sva ta energija je prerasla u zanos, duboko otvaranje i čišćenje, zahvalnost, ljubav i blaženstvo. Potom je, poput šlaga na tortu, usledila meditacija Moć čistote sa Mohanđijevim energetskim transferom, koji je kod većine odradio veliki dubinski posao čišćenja, a suze su samo tekle. Zaključili smo da sledeći put moramo upozoriti dame da maskaru ne treba stavljati! :-)
Ostatak vremena je naprosto nestao u prelepom druženju, veganskom ručku, delenju iskustava i učenju jedni od drugih. Slike govore više od reči koliko je dubok bio unutrašnji doživljaj "vertikale". Hvala Mohanđiju na svoj milosti i dragoj Devi koja je svu ovu radost i ljubav podelila sa našim Zagrepčanima!


prezentacija i meditacija sa devi mohan, lenart, slovenija, 26. mart 2019.

Devi Mohan je 26. marta 2019. održala predivnu prezentaciju o svojim skorašnjim iskustvima iz Indije, sa fokusom na Kumba Melu i hodočašće “Aktivni mir”. Govorila je o svojim istraživanjima mistične Indije, o načinu na koji indijski jogiji i mistici funkcionišu, kao i o svojim avanturističkim iskustvima sa Mohanđijem za vreme Kumba Mele 2010. godine.
Posle prezentacije svi su zaronili u duboku meditaciju, otvarajući svoja srca tokom meditacije Moć čistote, pri kojoj su imali priliku da kreiraju i iskuse neverovatnu grupnu energiju. Jedna starija žena je posle toga šapnula Devi: “Čekala sam na ovo ceo svoj život.” Milosti u izobilju…
Devi je takođe ukratko ispričala o neverovatnoj energiji na Bosanskim piramidama i pozvala sve prisutne da se pridruže hodočašću sa Mohanđijem na tom blagoslovenom jakom energetskom mestu od 26. do 30. maja 2019.


Mediitacija i druženje sa Devi Mohan, Novi Sad, Srbija, 2019.

U nedelju, 17. marta 2019, Satya Yoga studio u Novom Sadu je zasijao u duhu tople porodične atmosfere. Uživajući u sada već retkoj prilici prisustva naše Devi Mohan, okupila se radosna ekipa iz Novog Sada, Beograda, Kikinde, Zrenjanina i Sremske Mitrovice. Energija je bila posebna i prelepa od samog početka, uz smeh i otvaranje srca. Nakon uvek prelepe i posebne meditacije Moć čistote, prisutni su uživali u spontanom i veselom opisu nedavnih iskustava i dubokih uvida koje je Devi stekla u Indiji - od Širdija, Prajagrađa (Kumbha Mele) i Bangalora do pećine Vasišta blizu Rišikeša, Devi nam je životopisno prenela svu radost i milost koju je doživela.
Najavljen je i događaj sledeće nedelje u Satya Yoga studiju sa Monikom Balenović i Sanjom Stanković, kao i lepota i posebnost energije koju sada prenose Mohanđijeve ačarije.
Devi se takođe osvrnula i na život u Sv. Ani, te govorila o posebnosti zemljišta na kome polako kreću koraci ka izgradnji Mohanđijevog duhovnog centra u Sloveniji.

Novi SAd group pic.jpg

Hodočašće zaveta mira, Kumba Mela, Indija, februar 2019.

Hodočašće Zaveta mira pod nazivom “Aktivni mir” počelo je 17. februara 2019. na Kumba Meli, gde su Devi Mohan, globalni ambasador Mohanđi fondacije, i Barbara Dizdarević, predsednik Mohanđi kluba za mlade, učestvovale u mnogobrojnim predivnim aktivnostima i događajima u ime Mohanđi fondacije.
Predivni međureligijski događaji, dva zarona u svete vode Sangama i živopisne proslave “Duša ujedinjenih nacija” u prisustvu predsedavajućih iz domorodačkih zajednica Latinske Amerike, obeležile su Zavet mira na Kumba Meli. Domaćini događaja su bili Puđja Svami Čidanand Sarasvati i Sadvi Bagavati.
HH Tai Situ Rinpoče održao je divan govor tokom večernjeg događaja pre aratija, nakon čega je usledilo slavlje (ples i meditacija) na domorodačkoj “Kivi”, napravljenoj specijalno za ovu priliku.


učitelji HŠTJ pod vođstvom devi mohan podelili su svoje blažentsvo sa decom oštećenog sluha i govora u širdiju, 13. februara 2019.

Učitelji HŠTJ pod vođstvom Devi Mohan, 13. februara 2019, održali su nezaboravni čas joge za decu oštećenog sluha i govora, deleći im ljubav i radost, i pokazujući joga asane, pranajame i mudre koje imaju pozitivan efekat na decu. To se deci veoma svidelo! Bilo je predivno podeliti tu energiju i ljubav sa njima, pri čemu smo dobili mnogo više nego što bismo ikada mogli dati!
Odmah su pronađeni načini kako bi se pomoglo ovoj školi preko ACT donacija. Tim HŠTJ je bio neizmerno srećan što je imao priliku da na ovaj način doda vrednost društvu i doživi neverovatnu radost nesebičnog služenja, istinske karma joge.
Dodatna sreća je bio momenat kad su deca prepoznala junakinju filma “Foreignchi Patlin” među njima. Srećom to se desilo kad je čas joge već bio završen, nakon čega je usledilo rukovanje i slikanje. :-)

čas himalajske škole tradiconalne joge koji je vodila devi mohan u širdi sai sanstanU, 12. febrar 2019.

12 februara 2019. u sred kursa za učitelje Himalajske škole tradicionalne joge, HŠTJ je sasvim neočekivano dobila blagoslove od Sai Babe, tako što se ukazala prilika da se održi otvoreni čas joge na značajnom mestu u Širdi Sai Sanstanu. Prelepe enrgije poptpuno su obuzele tim HŠTJ, a publika je doprinela da veče bude veoma posebno.
Lokalni mediji iz indijske države Maharaštar su propratili događaj. Devi Mohan, senior učitelj HŠTJ, koja je takođe bila junakinja u Marati filmu “Foreignchi Patlin" iz 2008, podelila je svoju ljubav prema jogu, velikoj lozi Data majstora i drevnim svetim spisima sa publikom, ističući istinsku važnost i vrednost joge.

SVESNO PLESANJe SA Devi mohan tokom treninga za učitelje himalajske škole tradicionalne joge u širdiju, februar 2019.

Svesno plesanje je iskustvo uvek ispunjeno blaženstvom. Ali, u prisustvu suptilnih energija Širdija bukvalno je eksplodiralo! Kao da se nalaze u jednom potpuno novom svetu blaženstva, naši budući učitelji HŠTJ doživeli su stanje joge kroz ples. Meditacija Moć čistote sa intenzivnim Mohanđi energetskim transferom odmah posle Svesnog plesanja je dodatno povećala efekat ove tehnike, sjedinjavajući srca u jedno.

joga svesti sa devi mohaN, London, 12 Januar 2019.

Program je započeo časom Himalajske škole tradiconalne joge koji je trajao 2 sata. Za vreme časa Devi je učesnike vodila kroz seriju pranajama (vežbe disanja) i osnovnih asana, tokom kojih su se mogle oseteti dobrobiti joge na naše živote.
Nakon toga, Devi je grupu vodila kroz Joga nidru buđenja koja je za sve bila neverovatno, gotovo hipnotišuće iskustvo.
Zdrav i lagani veganski ručak koji su pripremili divni volonteri, pomogao je učesnicima da se uzemlje nakon Joga nidre buđenja. Potom je usledilo zanosno Svesno plesanje!
Na kraju programa meditacija Blaženstvo tišine je sve učesnike dovela do unutrašnjeg mira i tišine.

svesno plesanjE u pačamama kunovI, slovenija, 5. januar 2019.

Svesno plesanje u Pachamama Kunova, 5 januara 2019, bila je naša druga proslava Nove godine :-) Ispunjeno sa puno radosti, pratila ga je veoma intenzivna meditacija, kojoj su mnogo doprinele energije Pačamama centra u Kunovi u Sloveniji, koji je napravljen od prirodnih materijala i sa puno ljubavi. Vertikalnu dimenziju smo veoma duboko i intenzivno doživeli, a efekat je dugo trajao.
To je bilo prelepo okupljanje ljudi iz Svete Ane, Lenarta, Ljubljane, Graca, Srbije, Perua,… - deljenje naših utisaka na kraju prosto nije moglo da prestane. :-) Mnogo hvala našoj dragoj Dhiraj i Luz što su nas ugostile u svom centru, napravljenim sa puno ljubavi. Hvala dragoj Jeleni Fassbender na predivnim fotografijama.
Naše sledeće Svesno plesanje u Pačamama centru se planira za sredinu marta 2019.
S ljubavlju, Devi Mohan