Get in touch

If you have any questions regarding yoga training, seminars or simply want to say hi to me, use the form on the right. I'll make sure I reply to you in a timely manner.

You can also find me on my Facebook page.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Intro by Devi, horizontal.jpg

O meni

Devi Mohan je sertifikovana Instruktorka joge (E-RYT 200), direktor i senior učitelj Himalajske škole tradicionalne joge (HSTY), predsednica međunarodne dobrotvorne organizacije po imenu ACT Foundation i aktivni član međunarodne duhovne misije njenog supruga i duhovnog Učitelja Mohanđija (www.mohanji.org) od samog početka iste 2007. god.

Pored održavanja redovnih časova joge u Sloveniji, gde živi, Devi održava joga radionice i seminare na međunarodnom nivou, učestvuje na ritritovima i duhovnim hodočašćima sa Mohanđijem (Peru, Tibet, Indija, Bosna, itd.) u organizaciji Mohanđi fondacije. Osim toga, ona je strastveni pobornik svetskih mirovnih inicijativa (kao što su Projekat zaveta mira (Peace Pledge Project) i Parlament svetskih religija (Parliament of World’s Religions ) i veoma je entuzijastična kad je reč o ispunjenju unutrašnjeg i spoljašnjeg mira kroz Himalajsku školu tradicionalne joge, iskustvenu duhovnost, služenje društvu i deljenje iskustava, ljubavi i mudrosti.

Final - M and Devi, smile, UK, 2015.jpg

Kao prva učenica a potom i supruga Duhovnog Majstora, Devi je svesno birala da kroči putem nekonformizma i iskustvene duhovnosti van svake zone komfora, dajući sve od sebe da istinski živi ono što propoveda. Da li putem Energetskog Transfera koji daje tokom Mohanđijevih meditacija, podučavanjem Joge, humanitarnim radom preko ACT Fondacije, ili putem energetskog isceljivanja kojim se bavi (Mai-Tri Healing), glavni cilj Devi Mohan jeste da prevaziđe sve zamke ego identifikacije i postane istinski instrument Božanske sile, stapajući se istom ako/kad to bude dato.
 
Kosmopolita u duši od ranog detinjstva, sa nekoliko godina radnog iskustva u Ujedinjenim Nacijama, iskustvom rata u bivšoj Jugoslaviji, velikim usponima i padovima u životu (koji uključuju i iskustvo blisko smrti 1999.god., godine života u Italiji, Americi, na Bliskom Istoku, česta putovanja u Indiju i druge delove sveta), Devi je posvećena služenju višem cilju svetskog mira no na nivou individue jer smatra da je tako transformacija jedino stvarna.

Usled sopstvenih unutrašnjih iskustava i uvida Devi je u drevnoj nauci Joge i efektivnoj primeni istočnjačkih mudrosti u obrazovnom sistemu/životu ljudi prepoznala istinski način služenja miru u svetu. Upravo zato Devi bira da se posveti podučavanju Joge i iskustvene duhovnosti kao načinu postizanja opipljive i istinske unutrašnje transformacije, čišćenja, duhovnog buđenja i potpunog procvata punog potencijala individue.

Outdoor 2, Devi leading Kapyasana.jpg

Devi Mohan vodi čas Himalajske Škole Tradicionalne Joge na Sedona Joga Festivalu u Arizoni, Americi, Mart 2017


Obrazovanje

Devi se obrazovala u polju diplomatije i Joge. Ona je Magistar Mirovnih studija sa Univerziteta Notr Dam (University of Notre Dame, Kroc Institute for Peace Studies) iz Indijane, SAD. Diplomirala je 2004. god. 

Iz oblasti Joge poseduje certifikate po završetku sledećih učiteljskih Joga kurseva:

  1. 200-časovni rezidentni učiteljski kurs Hatha Joge po imenu Šri Šri Joga u ašramu Art of Living-a (Umetnost Življenja) u Indiji, Januar 2007. god.

  2. 200-časovni rezidentni učiteljski kurs Hatha Joge po imenu Nithya Yoga u Nithyananda Dhyanapeetam ašhramu u Indiji 2008. god.

  3. 200-časovni Hatha Joga učiteljski kurs po programu Američke Joga Alijanse, Hipokrat Joga Studio u saradnji sa Vidya Yoga Školom iz Beograda, Srbija, 2015. god.

  4. 200-časovni učiteljski kurs Joge za Trudnice (Prenatal Yoga) po programu Američke Joga Alijanse, Hipokrat Joga Studio u saradnji sa Vidya Yoga Školom iz Beograda, Srbija, 2015. god. Učiteljica - Divna Miljković, predsednica Saveta Babica Srbije.