Get in touch

If you have any questions regarding yoga training, seminars or simply want to say hi to me, use the form on the right. I'll make sure I reply to you in a timely manner.

You can also find me on my Facebook page.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Novosti

Devi Mohan drži govor na Parlamentu svetskih religija, 2. novembra 2018.

Biljana Mohan

 

U ime Mohanđi Fondacije, na Parlamentu svetskih religija 2018 izlagaće Devi Mohan, globalni ambasador, ačarija i supruga Bramariši Mohanđija


Ključne delove njenog govora možete čuti u ovom videu sa titlovanim prevodom.

Ovogodišnji Parlament svetskih religija dešava se pod sloganom „Obećanje uključenja, moć ljubavi: Stremljenje ka svetskom razumevanju, usklađivanju i promenama“. Ideja za ovu temu proistekla je iz pokreta za dobrobit i međukulturno poštovanje koje realizuju različite religijske grupe širom sveta. Ovo je sedmi Parlament svetskih religija do sada, ujedno i najveći: Planirano je više od 500 programa i događaja u okviru šest glavnih programa Skupa. Očekivani broj posetilaca je 10 hiljada i to iz najmanje 80 zemalja i više od 200 religijskih grupa.

Devi Mohan će, u ime Mohanđi Fondacije, 2. novembra, izlagati u okviru panela „Perspektive različitih religija u sklapanju mira širom sveta“. Zajedno sa ostalim učesnicima - istaknutim mirotvoracima iz celog sveta, Devi će govoriti o praksi i značaju različitih religija za postizanje mira. Nakon prezentacija panelista i kratke diskusije, uslediće pitanja i odgovori. Lekcije proistekle iz ovog panela biće distribuirane širom sveta.

Izlaganje Devi Mohan biće moguće pratiti uživo putem Facebook streama, 2. novembra od 20.15 - 21.45 po našem vremenu.

Parlament svetskih religija je najstariji, najveći, najsveobuhvatniji događaj koji uključuje najveći broj svetskih religija. Nastao je da bi se negovala harmonija među svetskim religijama i duhovnim zajednicama, i podržalo njihovo uključivanje u svet i vodeće institucije radi postizanja potpuno mirnog i samoodrživog sveta.

Domaćin ovogodišnjeg Parlamenta svetskih religija koji se održava od 1. do. 7. novembra je grad Toronto u Kanadi.

Parlament svetskih religija prvi put je održan u Čikagu 1893, i od tada okuplja svetske religije i duhovne zajednice, njihove vođe i sledbenike kako bi zajedno razgovarali i istraživali mir, različitost i održivost u kontekstu razumevanja i saradnje. Mohanđi Fondacija je počastvovana što će biti deo događaja na kojem su izlagali neki od najvećih humanista u istoriji čovečanstva: Svami Vivekanada, Nelson Mandela, Dalaj Lama Tenzin Giatso, Šri Mata Amritanandamai Devi, Džejn Godal, Šri Činmoj, Šri Šri Ravi Šankar i mnogi drugi.

Devi at the Parliament-of-World-Religions-flyer.jpg